torstaina, lokakuuta 09, 2008

Sanna Perkiön puhe puistojuhlassa


Kuva: Juha Jakonen

”Hyvää lauantaipäivää, te helsinkiläiset. Olen Sanna Perkiö, ja olen helsinkiläinen kansanedustaja ja nyt sitten puistoihminen kokoomuksessa, voisi sanoa näin. Pidän puistoja erittäin tärkeinä henkireikinä meille kaikille. Täällä voimme liikkua ja nauttia luonnosta, ulkoiluttaa koiraa, tavata toisiamme.

Helsingissä on useita tärkeitä puistoja. Kaivopuisto on todella kovassa käytössä, ja tällä Keskuspuistolla on erittäin tärkeä asema ulkoilualueena ja toivoisinkin, että Keskuspuiston aluetta kehitettäisiin näitten aktiviteettien näkökulmasta ehkä vielä enemmän, että tänne saataisiin menoa ja meininkiä tänne puiston sisälle. Tämähän on enemmän tällainen luonnonmukainen virkistysalue tällä hetkellä ja ehkä meillä on mahdollisuus kehittää tätä tosiaan siihen suuntaan.

Maailmalla on suurkaupunkien keskellä, esimerkiksi New Yorkin metropolissa säilynyt valtava puistoalue. Se on ollut siellä sata vuotta ihan jo sen muotoisena kuin se on nyt. Siellä on osin luonnonvaraista aluetta ja se on hyvin paljon kaupunkilaisten käytössä monella tavalla. Siellä on pelikenttiä ja siellä voidaan pitää konsertteja ja ehkä meidän tätä Keskuspuistoakin voitaisiin vähän enemmän viedä tänne kulttuuri- ja virkistysaktiviteettien suuntaan. Tietenkin tarvitaan myös hiljaisuutta keskellä kaupunkia (nauhoituksessa parin sanan epäselväkohta) tosin täytyy tällaisessa Keskuspuistossa säilyttää.

Mitä sitten tulee tämän puiston rakentamiseen, on aivan aiheellista, että jos sitä pikkuhiljaa kaavoitetaan ja pienennetään, niin annetaanko sitten pikkusormi tälle asialle ja sitten se vain etenee ja etenee. Minusta on aivan hyvä, että asukkaat ympäristössä ovat liikkeellä muistuttamassa siitä, että jossakin täytyy rajat puistojen rakentamisessa olla. Jos sitten ajattelee siltä kannalta, että asuisi tällaisella alueella ja tässä olisi niitä kerrostaloja, varmasti oikein mukava asuinpaikka se olisi näin asukkaan kannalta, mutta tietysti se virkistyskäyttöä kyllä rajoittaa.

Kannustan edelleen olemaan liikkeellä puistojen puolesta niin että ne palvelevat kaupunkilaisten elämää, lasten, eläkeläisten ja meidän työssä käyvien, virkistyskäytössä, niin että hyvää jatkoa kaikelle!

(”Hyvä-huutoja yleisön joukosta)

Ei kommentteja: