torstaina, lokakuuta 09, 2008

Eija Loukoilan puhe puistojuhlassa


Hyvää päivää kaikille! Minä olen Eija Loukoila ja vasemmistoliiton edustajana kaupunkisuunnittelulautakunnassa. Sanon ihan ensimmäiseksi, että kannatan hyvin vihreitä arvoja ja olen myös kaupunkimetsäliikkeessä aktiivisesti toiminut tuolla Vuosaaren suunnalla.

Meillä on siellä samanlaisia ongelmia kuin teillä täällä, että nakerretaan sitä meidän arvokasta luontoa ja viedään meidän virkistys- ja viheralueitamme tiukkaan rakentamiseen. Ja kaavoitushan se siellä taustalla on. Tätä aluetta, jota te olette tässä puolustamassa ja pelkäätte Keskuspuiston nakertamista, niin kaupunkisuunnittelulautakunnassa kun tätä käsiteltiin, niin kyllä olin vastustamassa tätä rakentamista. Eli se on meidän vasemmistoliiton linja, että Keskuspuistoa ei lähdetä nakertamaan miltään suunnalta, sama kuin meillä on periaatteena, että rantojemme tulee olla vapaat kaikille kansalaisille; rantoja ei saa yksityistää, rantatontteja ei saa aidata, vaan meillä täytyy olla vapaat raitit kulkea.

Ja ylipäätänsä, jos ajatellaan meidän yleiskaavasuunnitteluamme, niin meille on ollut erittäin tärkeää se, että riittävät viherväylät säilytetään, että meillä on riittävästi keuhkoja ihmisille niin kuin luonnosta saatavina henkireikinä, ei pelkästään ilman puolesta, vaan virkistysalueina, luontoalueina. Täytyy olla kävelymatkan päässä olevia luontoalueita.

Ja sen takia ymmärrän teidän tuskanne täällä ja kun omakohtaisesti koen myös sen tuolla Itä-Helsingissä, että meillä nakerretaan koko ajan meidän rantojamme ja metsiämme. Että tsemppiä
kaikille! Pitäkää puolenne! Kiitos!

Ei kommentteja: