torstaina, lokakuuta 09, 2008

Mari Puoskarin puhe puistojuhlassa


Hyvää alkuiltapäivää, keskuspuistolaiset, minunkin puolestani! Minä olen Mari Puoskari, olen kaupunginvaltuutettu ja kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen ja myös Vihreän puolueen varapuheenjohtajana toiminut nyt reilun vuoden ajan.

Ja me olemme käsitelleet kaupunkisuunnittelulautakunnassa nyt tämän Lääkärinkadun alueen asemakaavan suunnitteluperiaatteita noin reilu vuosi sitten. Ja silloin esityksenä tosiaan oli, että tuohon tulisi sellaisia pienkerrostaloja tämän arvokkaan puistoalueen päälle ja silloin tosiaan varmasti muistatte, että tuli hyvin suuri kansalaisliike, joka vastusti sitä suunnitelmaa. Ja myös vihreät ja vasemmistoliitto ja keskustapuolue vastustivat lautakunnassa asuntorakentamista tähän. Meidän mielestämme tämä alue pitää säilyttää osana Keskuspuistoa, viheralueena, virkistysalueena, lähialueen tuhansille ihmisille.

Sen sijaan kokoomus ja sosiaalidemokraatit äänestivät asuntorakentamisen puolesta tälle alueelle. Mutta tämä kaavoitus on tosiaan vasta alkuvaiheessa. Odottelemme, että luultavasti vaalien jälkeen saamme nyt sitten lautakuntaan käsittelyyn sitten asemakaavaluonnoksen ja yritämme löytää enemmistön sille, että suunnittelu lopetettaisiin tässä vaiheessa.

Vihreät ovat myös esittäneet, että koko Keskuspuistosta tehtäisiin kansallinen kaupunkipuisto eli silloin tämän puiston status suojattaisiin lailla eikä se olisi enää pelkästään kaupungin omien kaavoituspäätösten varassa. Myös tässä olemme valitettavasti joutuneet olemaan suurista puolueista yksin: sosiaalidemokraatit ja kokoomus ovat vastustaneet tätä suunnitelmaa.

Tällä valtuustokaudella on ollut harvinaisen paljon tällaisia viheralue-keissejä, jos näin voisi sanoa. Meillä on ollut Myllypuron puinen kaupunkikylä, joka rakennetaan arvokkaalle kallioalueelle, metsäalueelle, meillä on ollut Kruunuvuorenrannassa suojelukiistoja, meillä on myös tulossa tulevalla kaudella muun muassa Vartiosaaren ja Kivinokan alueiden kaavoitus.

Itse olen kokenut, että meitä vihreitä on tarvittu puolustamaan näitä alueita ja sen puolesta aiomme tulevallakin valtuustokaudella toimia. Ja tosiaan voi sanoa, että koko vihreä valtuustoryhmä on sitoutunut pitämään tämän Lääkärinkadun alueen viheralueena jatkossakin. Kiitos!

Ei kommentteja: