tiistaina, maaliskuuta 13, 2007

Eduskuntavaalit 2007: Ehdokkaat Helsingin Keskuspuiston puolestaTämä lehto on joidenkin mielestä joutomaata, mutta toisille elintärkeä virkistysalue, josta alkaa Keskuspuisto. Täältä alkaa yhtenäinen vihersormi, joka jatkuu aina Jäämerelle saakka.
Kuva: Kirsikka Bonsdorff

Sunnuntaina 18.3. 2007 käytävissä eduskuntavaaleissa ainakin seuraavat Helsingin vaalipiirin ehdokkaat puolustavat Helsingin Keskuspuiston - mukaanlukien Lääkärinkadun kaavoitusuhan alainen alue -säilymistä koskemattomana. Keskustan, Vasemmistoliiton ja Vihreiden valtuustoryhmät ovat esittäneet kannanoton Keskuspuiston säilyttämisen puolesta, ja allaolevat ehdokkaat ovat näiden valtuustoryhmien jäseniä, tai kuten Antero Alku, kaupunkisuunnittelulautakunnan varajäsen. SKP:n ja Kokoomuksen ehdokkaista alle on koostettu ne ehdokkaat, joiden tiedetään pitävän Lääkärinkadun aluetta itsestäänselvänä osana Keskuspuistoa ja vastustavan Keskuspuistoon kaavoittamista. Ehdokkaiden nimien alla on suora linkki - mikäli sellainen on olemassa - josta kannanotto löytyy. Mikäli lista on epätäydellinen, ehdokkaat ilmoittautukoot itse!


Suomen Keskusta:
Alku Antero 112
http://www.antero.alku.net/ajankohtaista.htm
Kiviniemi Mari 120
Peltokorpi Terhi 127


Vasemmistoliitto:
Aarnipuu Tiia 227
Arhinmäki Paavo 228
Saarnio Pekka 243
Siimes Hanna-Kaisa 244
Vikstedt Tea 247


Vihreät:
Zahra Abdulla, 35
Suomen Kommunistinen Puolue:
Hakanen Yrjö 205


Kansallinen Kokoomus:
Asko-Seljavaara, Sirpa 132
Lahti, Jere 139


Julkisesti Keskuspuiston puolesta sanoja ja tekoja ovat esittäneet ainakin seuraavat ehdokkaat, joille Ei enää palaakaan Keskuspuistosta -kansanliike antaa kunniamaininnan:


Antero Alku

Paavo Arhinmäki

Tea Vikstedt

Tuija Brax

Mari Puoskari

Jere Lahti

Ketä sitten tämän blogin pitäjä - minä, Michael Perukangas - äänestän? Äänestän Johanna Sumuvuorta, koska hän globaalisti suuntautuneena helsinkiläisehdokkaana ymmärtää paitsi puhtaan ympäristön kansanterveydellisen merkityksen myös kilpailukykytekijänä, mutta lisäksi hänelle kansalaisjärjestökonkarina on itsestäänselvyys, että politiikka on kansalaisvaikuttamisen väline, ei este. Yhteisen kotikaupunkimme - jonka menestyminen on koko kansakuntamme asia - edun ajamisen ei tarvitse olla nimbyilyä!

Ei kommentteja: