tiistaina, heinäkuuta 03, 2007

Helsingin ympäristöraportista: Tullinpuomin alue liikenteen saastuttamaKuva: Aluskasvillisuutta Urheilukadun päästä lähtevän pääulkoilutien luoteeseen kääntyvän ulkoilutien varrella. Paikka on suunnilleen suunnitellun rakennusalueen ja erittäin uhanalaisen ja herkän lehtonata -kasvin esiintymispaikan puolivälissä.

Helsingin kaupungin ympäristöraportin 2006 mukaan "typpidioksidin raja-arvot ylittyivät Mannerheimintien keskustan ja Töölön tullin mittausasemilla. Ylitykset johtuivat pääosin liikenteen päästöistä. Katujen pölyämisen takia hengitettävien hiukkasten raja-arvo ylittyi Mannerheimintien keskustan ja Töölöntullin mittausasemilla". EU:n raja-arvot ylitettiin vuoden 2006 aikana Töölöntullin mittausasemalla yhteensä 59 päivänä.

Lääkärinkadun alueen kaavoitussuunnitelmat eivät ainakaan ole ihmisten suojelua; etenkin lapset ja vanhukset altistuvat herkästi ilman epäpuhtauksille. Jos Keskuspuiston alkupiste siirtyisi toistasataa metriä kauemmas Mannerheimintiestä, Lääkärinkadusta ja Urheilukadusta, seuraukset alueen ilmanlaadulle olisivat tuntuvat. Alueen ilmanraikastajana oleva metsä on laaksolaisten elämänlaadulle välttämätön. On kohtalon ivaa, että Laakson keuhkopoliklinikka on muuttanut; sinnehän olisi ollut kätevää kärrätä keuhkosairaat laaksolaiset.

PDF -muotoisen ympäristöraportin kokonaisuudessaan voi lukea klikkaamalla otsikon linkkiä.

Ei kommentteja: