torstaina, elokuuta 02, 2007

Kaavoituksen eteneminen HelsingissäKuva: Inge Martonen

Helsingin Keskuspuiston aivan lounaisimpaan kulmaan, nk. Lääkärinkadun alueelle ollaan suunnittelemassa kaavamuutosta, joka mahdollistaisi pienkerrostalojen, nk. kaupunkivillojen rakentamisen. Asian käsittelyaikataulua on lykätty kahden viimeisen vuoden aikana monasti; yhtenä syynä on ollut luontoselvityksien pitkittyminen (virallisesti) ja toisena syynä epäillään olevan eduskuntavaaleja, jotka lykkäsivät epämiellyttävän päätöksen tekemistä yli vaalien.

Useimmat viheralueita näivertävät kaavoitussuunnitelmat menevät yleensä läpi Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnassa SDP-Kokoomusäänin 5-4, eikä ole ainuttakaan hyvää syytä epäillä, että tämä tapaus olisi poikkeus. Jos kaavasuunnitelma hyväksytään lautakunnassa, se pitää esitellä yleisölle, joka voi esittää kaavaan huomautuksia. Sitten kaavasuunnitelma menee kaupunginhallitukseen, jossa se tarvitsee myöskin enemmistön tuen mennäkseen vielä kaupunginvaltuustoon, joka lopulta siunaa tai hylkää kaavan.

Moni kokoomuslainen kaupunginvaltuutettu on sanonut joko julkisesti tai yksityisesti vastustavansa kaavasuunnitelmaa, joten toivoa on. Demareilla taas on tunnetusti kova ryhmäkuri, eikä kriittisiä ulostuloja sallita. Helsingin valtuustoryhmistä Vihreät, Vasemmistoliitto ja Keskusta vastustavat kaavasuunnitelmaa, ja muiden ryhmien (Kristilliset, RKP) äänet saattavat hajautuessaan olla avainasemassa.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan ja -viraston, kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston yhteystiedot löytyvät oikealla olevasta linkkilistasta. TÄSSÄ VAIHEESSA KANNATTAA VAIKUTTAA!

Ei kommentteja: