tiistaina, elokuuta 14, 2007

Asuntoministeri Vapaavuori Keskuspuiston puolestapuhujana


Yksi Helsingin kunnallispolitiikan pitkäaikaisista voimahahmoista, asuntoministeri Jan Vapaavuori toteaa oheisessa nettikolumnissaan, että "Puolustan vakaasti keskuspuiston asemaa Helsingin keskeisenä viher- ja virkistysalueena." Siihen, kuuluuko sitten myös Lääkärinkadun kaavoituskiistan alainen alue Vapaavuoren puolustuspiiriin, hän on sanonut ottavansa kantaa vasta sitten kun asia on "ajankohtainen" eli sitten jos kaavasuunnitelma etenee kaupunkisuunnittelulautakunnasta kaupunginhallitukseen. Tosin hänen jättäessään kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävänsä 23.4.2007, asia ei edes tule hänen päätettäväkseen. Niinpä varaa olisikin yksilölliseen ulostuloon.

Vapaavuoren kolumnin voi lukea klikkaamalla otsikkoa.

On hyvä muistaa, että Helsingin ylipormestari Jussi Pajunen totesi viimekesäisessä Skanskan verkkolehdelle antamassaan haastattelussa, että jos ja kun Sipoon alueliitos toteutuu, voidaan Helsingin Keskuspuisto jättää rauhaan. Pajusen haastattelun voi lukea menemällä allaolevaan osoitteeseen (sitä ei voi klikata).

http://www.skanska.fi/uploads/o2pfn62jlm.pdf

Herrojen Vapaavuori ja Pajunen - molemmat innokkaita kuntolenkkeilijöitä - soisi tietävän tai muistavan sen, että Lääkärinkadun alueella on sisäasiainministeriön vahvistama voimassaoleva puistoasemakaava ja että se kuului vuoden 1975 Helsingin Keskuspuiston yleissuunnitelma-alueeseen. Lisäksi Lääkärinkadun alue kuuluu Helsingin kaupungin ulkoilukartoissa Keskuspuistoon. Missään vaiheessa ei olla tehty sellaista päätöstä, että Lääkärinkadun alue poistettaisiin Keskuspuistosta.

Ei kommentteja: