lauantaina, joulukuuta 30, 2006

Laakso-Töölöntulli -alueen liikenneoloista


Helsingin Sanomien 30.12. artikkelin mukaan Töölöntullin alueella Mannerheimintiellä on ollut vuoden 2006 aikana ilmassa liikaa katupölyä 59 päivänä viikossa, viimeksi kuluneena keskiviikkona. EU sallii ainoastaan 35 ylitystä vuodessa.

Typpidioksidipitoisuudet eivät ole katalysaattoreista huolimatta juurikaan laskeneet. Tämä johtuu liikenteen lisääntymisestä ja dieselautojen yleistymisestä. Typpidioksidi aiheuttaa hengitysoireita etenkin lapsille ja astmaatikoille.

On moraalitonta ja Yleiskaavan periaatteiden vastaista kaavoittaa tällaiselle alueelle asuntoja, ja tuoda lisää asukkaita yhdelle Helsingin epäterveellisimmistä alueista. Puiden kaataminen heikentäisi ilmanlaatua entisestään, samoin rakennuspöly useiden vuosien ajan. Lisääntyvä asukasmäärä tulisi myös lisäämään liikennettä, minkä seurauksista kärsisivät niin nykyiset kuin uudetkin asukkaat, mutta myös alueen läpikulkevat ihmiset.

Laakson sairaala-alueen sisääntuloväylät (Lääkärinkatu ja Urheilukatu) ovat jo nykyisellään tukossa, ja tämä voi aiheuttaa paitsi stressiä sairaalassa vieraileville omaisille, myös suoranaisen terveysriskin potilaille. Puhumattakaan niistä hitaasti liikkuvista, jotka henkensä kaupalla koettavat selviytyä Reijolankadun, Mannerheimintien tai Tukholmankadun ylitse.

Suunnilleen näiltä main Lääkärinkatua, aivan Laakson sairaalan kulmalta tulisi uusi ajoyhteys kulkemaan uudelle asuinalueelle.
Kuva: Juha Jakonen

Ei kommentteja: