torstaina, joulukuuta 07, 2006

Rakastuvatko lapset hullujussiin?

Viime sunnuntaina lenkilläni havaitsin, että telaketjuajoneuvolla oltiin ajettu metsään, aivan rauhoitetun lehtonatan (festuca gigantea) kasvupaikan viereen.Jäljet olivat kuin kaksi syvää arpea syksyisessä metsämaassa.Oliko teko tahallista vandalismia, piittamattomuutta vai tietämättömyyttä, on parhaillaan selviteltävänä.Mahdollisesti joku on tulkinnut niin, että alue on ei-yleishyödyllisessä käytössä olevaa jättömaata, ja siksi kaatopaikaksi soveltuvaa.Tietoja, havaintoja tai vinkkejä tapahtuneesta ja sen mahdollisista syistä tai syyllisistä voi ilmoittaa minulle, klikkaamalla kohtaa "comments" tai soittamalla.

Lupaan viedä eteenpäin kaikkea potentiaalista asian selvittämiseen johtavaa informaatiota niille, joille asia kuuluu.

Michael Perukangas
puh. 040-748 1437

kuvalähde: http://kirsikka.info/

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

tervehdys,

Kyseessä on kaupunkisuunnitteluviraston teettämä, lain velvoittama tutkimus maaperän saastuneisuudesta. Uudenmaan ympäristökeskus on ollut tietoinen selvityksen tekemisestä. Näytteenottopaikkaa määriteltäessä virastolla on ollut käytettävissä tämänkesäistä tietoa lehtonatan sijainnista. Näytteen ottaneet konsultit on ohjeistettu tarkoituksella kyseiselle paikalle täyttömaan pohjoisreunalle, jotta kasvupaikkaa ei vaarannettaisi.

Kuvissa näkyvä jäte on näytteenoton yhteydessä maaperästä esiin kaivettua ainesta, se ei siis ole paikalle tuotua uutta jätettä. Tiedossa ei ole, mitä kaikkea täyttömaa sisältää, mutta ainakin osin se näyttäisi olevan eräänlaista rakennusjätettä.

Tarkoituksena oli, että tutkimus tehdään luontoa säästäen mahdollisimman kevyemmällä koneella, mutta märän syksyn kastelemaan maastoon ja täyttömaahan on valitettavasti jäänyt pienemmästäkin koneesta turhan isot jäljet.

Kaavoituksen ollessa käynnissä maaperän pilaantuneisuuden tutkiminen on aina täyttömaiden sekä käyttöhistorialtaan epäilyttävien alueiden osalta pakollista, vaikka alue jäisikin puistoksi.


ystävällisin terveisin

Janne Prokkola
Kaupunkisuunnitteluvirasto