tiistaina, syyskuuta 23, 2008

Oikeus Keskuspuistoon!


Helsingin valtuustoryhmistä Vihreät, Vasemmistoliitto ja Keskusta ovat esittäneet kannanotot, joiden mielestä Keskuspuistoa ei saa nakertaa, Lääkärinkadun alueelta eikä muualtakaan. Viis siitä, että kyseinen alue ei kaupunkisuunnittelulautakunnan 5-4 enemmistön mukaan kuulu viralliseen Keskuspuistoon; sillä on voimassaoleva puistoasemakaava ja Helsingin kaupungin kartoissa se kuuluu Keskuspuistoon, puhumattakaan yleisestä mielipiteestä.

Jos Keskuspuiston nakertaminen sallitaan sen keskeiseltä reuna-alueelta, joka on portti Keskuspuistoon, tämä tekee helpommaksi sen nakertamisen muualtakin.

Suunnitellut kaupunkivillat noin 200-300 asukkaalle eivät ole vastaus kohtuuhintaisten asuntojen tarpeeseen, eikä se hyöty, jonka kaupunki saa kaavoittamalla asuntoja parillesadalle hyvätuloiselle, ole mitenkään verrattavissa siihen pitkän tähtäimen myös taloudelliseen hyötyyn, joka Keskuspuistolla on virkistysalueena, joka on elintärkeä kuntalaisten arkiliikunnalle ja ennaltaehkäisevälle terveydenhoidolle.

Tahko Pihkala asui Laaksossa, ja hänen mielestään liikunta pitää voida aloittaa omalta kotiovelta. Tämä on vielä mahdollista Laaksossa, ellei aluetta kaavoiteta asuinrakennuksille.

Olen ollut tekemässä Länsi-Helsingin Vihreiden aloitetta kansalllisesta kaupunkipuistosta, johon kuuluisi myös Lääkärinkadun alue osana Keskuspuistoa. Jos tulen valituksi kaupunginvaltuustoon, tulen tekemään kaikkeni, jotta tämä aloite etenisi valtuustossa.

Ei kommentteja: