sunnuntaina, marraskuuta 25, 2007

Hiihtoputki ja joukkoliikennetunneli Keskuspuiston alle


Paloheinästä uuteen, rakennettavaan Kuninkaantammen kaupunginosaan suunnitellaan tunnelia poikittaislinja Jokeri kakkosta varten. Se tulisi lähtemään Myyrmäestä, aloittaen liikenteensä suunnitelmien mukaan 2011. Jokeri kakkonen tulisi näin palvelemaan uuden kaupunginosan asukkaita; kaupunginosan, joka nyt on liikennemotissa: sinne päästäkseen on pakko koukata Vantaan puolelta. Tosin nähtäväksi jää, miten kuntarajojen ylittäminen tullaan ratkaisemaan uudella Jokerilinjalla; Kuninkaantammi tullee olemaan paljolti riippuvainen Myyrmäen palveluista. Ehkä kaikessa hiljaisuudessa valmistellaankin Helsingin ja Vantaan yhdistämistä, mikä olisikin hyvä päätös, etenkin kun ollaan suunnittelemassa Espoon ja Vantaan mieliksi Kehä kakkosta, joka kulkenee suunnilleen uuden bussilinjan reitin suuntaisesti.

Ilmeisesti tarkoituksena on, että Jokeri II toimisi pikabussilinjana kuten Jokeri ykkönenkin; jossakin vaiheessa sen oli tarkoitus olla pikaraitiolinja, joka kulkisi Maununnevan ja Pakilan välin Keskuspuiston alittavassa tunnelissa.

Joukkoliikennetunnelin viereen suunnitellaan myös hiihtoputkea. Jos joukkoliikenteeseen panostaminen onkin hyvää ilmastopolitiikkaa, siinä on tietty ironia, että ensin ihminen pilaa ilmaston, ja kun Etelä-Suomessa ei voi enää hiihtää, sitten rakennetaan hiihtoputki ilmastoa pilaamaan ja sähköä kuluttamaan.

Lisää suunnitelmista voi lukea klikkaamalla otsikkoa.

3 kommenttia:

teme kirjoitti...

Joukkoliikennefoorumilla pohdittiin tuota samaa asiaa, tietenkin vähän eri vinkkelistä, http://jlf.fi/f20/351-jokeri-2-a/.

Pohdin, että jos ja kun tuo Jokeri 2 viedään kuitekin lopulta raiteille, niin miten sellainen nurmetettu rata istuisi keskuspuistoon? (Kuva nurmetetusta ratikkaradasta löytyy esim. http://www.tramwest.fi/rataverkko.php) Onko tuo sen luokan ympäristöhaitta puistossa, että sen pitäisi kulkea tunnelissa, vai olisiko hiljainen raide maan pinnalla pysäkkeineen pikemmin puiston etu?

Anonyymi kirjoitti...

Keskuspuiston "rakentaja" Prokkola puolustaa Malmin lentokenttää! Eli vastustaa toisaalla rakentamista...
http://www.pelastamalmi.org/fi/adressi/selaa.html?sivu=75
Kaikkea sitä.

Michael Perukangas kirjoitti...

No, epäilemättä joskus voi tulla sellaisia tilanteita, joissa ihminen joutuu toimimaan virkansa puolesta ehkä jopa omatuntonsa vastaisesti. Eikä ihminen ole kovinkaan looginen olento. Jokainen puhukoon puolestaan.