sunnuntaina, kesäkuuta 03, 2007

Helsingin kaupungin virallinen Keskuspuisto-sivu


KSV:n virallisessa Keskuspuisto-sivustossa esitellään lyhyesti Keskuspuiston historia aina Bertel Jungin ajoista alkaen. Sitten selitellään tarkemmin Keskuspuiston asemakaavoitusta; Keskuspuiston virallisen ja nykyisen aluerajauksen piirsi 24.8.2006 tehty KSL:n päätös, jonka mukaan Yleiskaava 2002 osoittaa Keskuspuiston rajat. Ehkäpä Jungin alkuperäiseen suunnitelmaan kuuluneiden Reijolan eteläosan metsien kaavoitussuunnitelmien puolusteluksi?

Bertel Jung ounasteli jo vuonna 1911: ”Lopuksi haluaisin tuoda esille sen seikan tärkeyden, että niitä alueita, jotka luovutetaan virkistyskäyttöön, ei tulevaisuudessa millään tavalla käytettäisi sellaisiin tarkoituksiin, jotka ovat niille vieraita, kuten esim. huvila- ja sairaala-alueiksi”.

Lääkärinkadun alueesta oli hyvää vauhtia tulossa sairaala-alue, kunnes korkein hallinto-oikeus 12.11.1973 hylkäsi sairaalan ja sairaanhoito-oppilaitoksen asemakaavan. Alueella on ollut voimassa 9.12.1981 alkaen sisämininisteriön vahvistama puistoasemakaava. Nyt alueesta kaavaillaan (kaupunki)huvila-aluetta. Jung mahtaa kääntyä haudassaan...

Ei kommentteja: