lauantaina, joulukuuta 30, 2006

Laakso-Töölöntulli -alueen liikenneoloista


Helsingin Sanomien 30.12. artikkelin mukaan Töölöntullin alueella Mannerheimintiellä on ollut vuoden 2006 aikana ilmassa liikaa katupölyä 59 päivänä viikossa, viimeksi kuluneena keskiviikkona. EU sallii ainoastaan 35 ylitystä vuodessa.

Typpidioksidipitoisuudet eivät ole katalysaattoreista huolimatta juurikaan laskeneet. Tämä johtuu liikenteen lisääntymisestä ja dieselautojen yleistymisestä. Typpidioksidi aiheuttaa hengitysoireita etenkin lapsille ja astmaatikoille.

On moraalitonta ja Yleiskaavan periaatteiden vastaista kaavoittaa tällaiselle alueelle asuntoja, ja tuoda lisää asukkaita yhdelle Helsingin epäterveellisimmistä alueista. Puiden kaataminen heikentäisi ilmanlaatua entisestään, samoin rakennuspöly useiden vuosien ajan. Lisääntyvä asukasmäärä tulisi myös lisäämään liikennettä, minkä seurauksista kärsisivät niin nykyiset kuin uudetkin asukkaat, mutta myös alueen läpikulkevat ihmiset.

Laakson sairaala-alueen sisääntuloväylät (Lääkärinkatu ja Urheilukatu) ovat jo nykyisellään tukossa, ja tämä voi aiheuttaa paitsi stressiä sairaalassa vieraileville omaisille, myös suoranaisen terveysriskin potilaille. Puhumattakaan niistä hitaasti liikkuvista, jotka henkensä kaupalla koettavat selviytyä Reijolankadun, Mannerheimintien tai Tukholmankadun ylitse.

Suunnilleen näiltä main Lääkärinkatua, aivan Laakson sairaalan kulmalta tulisi uusi ajoyhteys kulkemaan uudelle asuinalueelle.
Kuva: Juha Jakonen

Keskuspuisto Töölöläinen-lehdessä


Töölöläinen -lehden 10.12 ilmestyneessä numerossa oli keskiaukeama omistettu Lääkärinkadun aluetta koskeville kannanotoille. Siinä julkistettiin Helsinki-Seuran toiminnanjohtaja Rolf Martinsenin, professori Pertti Mustajoen, Meilahden seurakuntaneuvoston, UKK-instituutin johtaja Mikael Fogelholmin, Heikki Harman (Hector) kannanotot ja Kirsikka Bonsdorffin kolumni. Kannanotot löytyvät alkuperäisinä tästä blogista.

Töölöläisen 17.12 ilmestyneessä numerossa oli kaavoitusalueen kartta ja kaksi varatuomari Juha Jakosen kirjoitusta.

Lehtiä saa klikkaamalla allaolevaa linkkiä "comments".

Kuva: Juha Jakonen

tiistaina, joulukuuta 12, 2006

Metsän joulurauha Keskuspuistossa keskiviikkona 20.12. klo 18


Jouluhiljentyminen

ke 20.12. klo 18 Lääkärinkadun puistossa Urheilukadun päässä.

Kirkkoherra Hannu Ronimus puhuu, muuta ohjelmaa, mehua ja pipareita.

Järj. Meilahden seurakunta ja Ei enää palaakaan Keskuspuistosta -kansalaisliike

Lisätietoja: Michael Perukangas, puh. 040-748 1437.

Metsän joulurauha julistettiin Keskuspuistossa, Lääkärinkadun alueella ensimmäisen kerran 23.12.2005. Hartaasta tunnelmasta vastasivat tällöin kirkkoherra (tällöin kappalainen) Hannu Ronimus, Kannelkuoro ja joulukertomuksen lukenut Siboné Oroza.

Kuva: Juha Jakonen

torstaina, joulukuuta 07, 2006

Rakastuvatko lapset hullujussiin?

Viime sunnuntaina lenkilläni havaitsin, että telaketjuajoneuvolla oltiin ajettu metsään, aivan rauhoitetun lehtonatan (festuca gigantea) kasvupaikan viereen.



Jäljet olivat kuin kaksi syvää arpea syksyisessä metsämaassa.



Oliko teko tahallista vandalismia, piittamattomuutta vai tietämättömyyttä, on parhaillaan selviteltävänä.



Mahdollisesti joku on tulkinnut niin, että alue on ei-yleishyödyllisessä käytössä olevaa jättömaata, ja siksi kaatopaikaksi soveltuvaa.



Tietoja, havaintoja tai vinkkejä tapahtuneesta ja sen mahdollisista syistä tai syyllisistä voi ilmoittaa minulle, klikkaamalla kohtaa "comments" tai soittamalla.

Lupaan viedä eteenpäin kaikkea potentiaalista asian selvittämiseen johtavaa informaatiota niille, joille asia kuuluu.

Michael Perukangas
puh. 040-748 1437

kuvalähde: http://kirsikka.info/

Kulttuurimaisema pientalomaton alle. Mari Puoskarin nettikolumni



Mitä enemmän asuntoja, sitä enemmän ihmisiä ja sitä suurempi viheraluetarve. Vaikea yhtälö, muttei aivan ilman ratkaisuja.

Lääkärinkadun alueelle metsän joulurauhaa kunniottamaan tulleita ihmisiä 23.12.2005.
Kuva: Juha Jakonen