keskiviikkona, lokakuuta 24, 2012

Ehdokas Hannu Tuominen

Vaaliohjelmani

Terveen Helsingin puolesta
Laadukkaat terveyspalvelut kuuluvat kaikille. Köyhimmät helsinkiläiset sairastavat eniten ja kuolevat jopa 13 vuotta nuorempina kuin rikkaimmat. Terveyserot on saatava kaventumaan parantamalla terveyspalvelujen saatavuutta heikommassa asemassa oleville.
Terveyspalvelujen on oltava toimivien joukkoliikenneyhteyksien päässä jokaiselle helsinkiläiselle. Ikään ja kuntoon katsomatta.
Julkisia terveyspalveluja täydentämään tarvitaan myös järjestöjen ja yksityisen sektorin apua. Se ei kuitenkaan saa tarkoittaa kaupungin omien palvelujen luovuttamista ylikansalliselle liike-elämälle.
Nuorten Helsingin puolesta
Kouluille on taattava riittävä rahoitus. Erityistä tukea tarvitsevien koulujen on saatava enemmän rahaa, jotta nuorten syrjäytyminen saadaan estettyä.
Huonokuntoiset koulurakennukset ovat Helsingin riesa. Yhdenkään oppilaan tai opettajan ei saa antaa altistua sairauksille homekouluissa – eivätkä homekoulujen korjaukset saa rasittaa koulujen taloutta.
Vihreämmän ja avoimemman Helsingin puolesta
Lähidemokratiaa tarvitaan – myös Koillis-Helsingissä ja muissa lähiökaupunginosissa.
Palvelut on taattava kehäteiden välillekin
Koillisen Helsingin palvelut jäävät jälkeen muusta Helsingistä. Se ei taida olla ihan oikein. Mekin tarvitsemme muutakin kuin pubin.
Lähiluontoa ei saa nakertaa
Näpit irti meidän metsistä! Keskuspuisto, Keravanjoki, Mätäjoen rantametsät, Malmin lentokentän liepeet, Helsingin saaret ja muu lähiluonto ovat Sinulle tärkeitä. Niin minullekin.
Rajamuodollisuudet pois!
Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen ovat oikeasti yksi suurkaupunki, jonka asukkaat käyvät työssä ja asioivat myös nykyisten kuntarajojen ”väärällä” puolella. Keinotekoiset rajat kiusaavat etenkin kaupunkien rajaseuduilla niin kuin esimerkiksi Pitäjänmäellä, Malminkartanossa, Myyrmäessä, Suutarilassa ja Länsimäessä. Kuntarajat on saatava nurin. Rajamuurin kaatamisen voi aloittaa joukkoliikenteen seutuhintojen alentamisesta.
Hiljaisuus
Kun asutus leviää ja liikenne lisääntyy, taustamelu tunkeutuu kaikkialle. Senkö vuoksi niin moni meistä kulkee oman mp3-soittimen kuulokkeet korvissaan? Jotta voisi torjua epämiellyttävän taustahälyn omalla äänimaisemallaan?
Kaupunkisuunnittelussa on muistettava varjella hiljaisuuden vyöhykkeitä. Täysin hiljaisia alueita ei Helsingistä enää löydy, mutta Keskuspuiston sydämessä ja Helsingin saaristossa voi vielä kokea lähes täydellistä hiljaisuutta. Hiljaisen äänimaiseman tavoittaminen myös kodin läheisyydestä pitäisi olla jokaisen kansalaisen oikeus.

Vihreiden ehdokas Hannu Tuomisen sivuille pääsee allaolevasta linkistä. Tunnen Hannun, hän on todellinen luontoihminen, sienestäjä, lintubongari ja elämäntapaliikkuja.

http://www.vihreatehdokkaat.fi/hannu.tuominen/?page_id=5

Ei kommentteja: