torstaina, elokuuta 23, 2012

Lähde vaeltamaan Helsingin keskuspuistoon 9. syyskuuta!


Porvoon liikuntapalvelut järjestää aikuisille vaelluspäivän Helsingin keskuspuistoon sunnuntaina 9. syyskuuta. Ilmoittautumiset retkelle alkavat 27.8.

Vaellusreitti kulkee Laaksosta Pitkäkoskelle ja sieltä vielä Haltialan tilalle. Matka on noin 14 kilometriä. Maasto on vaihtelevaa ja enimmäkseen sorateitä. Pitkäkoskella on luontopolku, mikäli joku haluaa poiketa luontoa ja Pitkäkoskea katsomaan.

Reitin varrella on myös Niskalan arboretum. Sen jälkeen on enää noin kilometrin matka Haltialan tilalle ja sen kahvila-ravintolaan, missä on mahdollisuus ostaa juotavaa ja syötävää.

Matkaan lähdetään Porvoosta tilausbussilla Rihkamatorilta kello 9.00. Helsingistä palataan noin kello 14.30. Matkan hinta on 10 euroa.

Ota matkalle mukaan hyvät, vaihtelevaan maastoon sopivat kengät ja säänmukaiset vaatteet. Juotavaa ja omia eväitä kannattaa myös ottaa mukaan. Vaellusretkelle osallistutaan omalla vastuulla.

Sitovat ilmoittautumiset 27.8. alkaen sähköisesti osoitteessa: www.porvoo.fi/liikunta>palvelutuotanto>liikuntatapahtumat

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Retki perutetaan, mikäli osallistujamäärä ei ole riittävä.

Tiedustelut: Porvoon kaupungin liikuntapalvelut, Ghita Grönstrand puh. 040 7540 484 (ma – to) ja liikuntasihteeri Helena Forsbäck-Turunen, puh. (019) 520 2449, 040 762 8606, helena.forsback@porvoo.fi


http://www.porvoo.fi/fi/porvoo-tietoa/uutiset/?a=viewItem&itemid=11008

Keskustelua Jokeri II-linjauksesta

Maunulan kaupunginosan webbisivulla käytävää keskustelua Keskisen Keskuspuiston suunnitelmaan sisältyvästä poikittaisesta Jokeri-ratikkalinjasta voi seurata allaolevasta linkistä: http://www.maunula.net/forum/2-keskustelu/7314-keskisen-keskuspuiston-suunnitelmista#7323

keskiviikkona, elokuuta 22, 2012

Huomioita Keskuspuiston keskiosan kaavasta

Keskuspuiston keskiosan (Maunula-Pirkkola) asemakaavasta on keskustelutilaisuus Pirkkolan uimahallin kahviossa ke 5.9. klo 18-20. Sinne kannattaa mennä kynnelle kykenevien, ja ainakin seuraavia asioita kaavassa kannattaa pitää silmällä.


Osallisuuden tulkitseminen: kaikki Keskuspuiston käyttäjät mainitaan (alueella ulkoilevat, kuten osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa todetaan) osallisiksi. Sellainen olen myös minä, vaikka nykyään asunkin Porvoossa. Minä en ole saanut kirjettä ”osallisille”, enkä olisi sellaista saanut asuessani Kannelmäessä tai Töölössäkään.

Pirkkolan parkkialueen laajennus tulee Keskuspuiston alueelle, jonne ei kuitenkaan Keskuspuisto osayleiskaavan mukaan voi sijoittaa mitään paitsi ulkoilulaitoksia ja niitä palvelevia välttämättömiä huoltolaitoksia. Pirkkolan urheilupuiston metsä on linnustollisesti arvokas kohde (kts. liite: ”arvokkaat luontokohteet”). Siellä pesii mm. palokärki, laulurastas, närhi, tiltaltti, käpytikka, sepelkyyhky, rautiainen, kuusitiainen, punatulkku, lehtokurppa.

Havainnekuvan perusteella Jokeri-raidelinja tulee kulkemaan Pirkkolantien eteläpuolelta, lähellä Hä-meenlinnantien alikulkua nykyisen Pirkkolantien linjauksen eteläpuolella. Pala tulee lähtemään siis pois Keskuspuistosta. Suunnitelmassa em. aluetta kutsutaan Maunulanpuistoksi. Siellä pesii mm. sirittäjä, kultarinta, mustapääkerttu, käpytikka, närhi, kuusitiainen, puukiipijä, satakieli, luhtakerttunen, käenpiika, pikkulepinkäinen, uuttukyyhky.





tiistaina, elokuuta 21, 2012

Keskisen Keskuspuiston kaavasuunnitelma

Allaolevasta linkistä pääsee tutustumaan Keskuspuiston keskiosan kaavasuunnitelmaan, josta järjestetään yleisötilaisuus keskiviikkona 5.9. kello 18-20 Pirkkolan kahvilassa.

http://ptp.hel.fi/hanke/Applications/hanke/showdata.asp?sour=haku&AlueID=2012-005245&makeprint=yes