perjantaina, marraskuuta 26, 2010

Kuusmiehentie meni eteenpäin lautakunnassa


Kuusmiehentien linjaus meni eteenpäin kaupunkisuunnittelulautakunnassa 25.11. Tämän mukaisesti nykyisen Kuusmiehentien pohjoispuolelle rakennetaan uusi tie Jokeri II-poikittaisbussille, koska säännöllisen tiheästi liikennöivää bussia ja epäsäännöllistä lähitalojen autoliikennettä on kuulemma vaikeaa sovittaa samalle kadulle.

Samalla nytkähti eteenpäin Paloheinä-golfin vaatimus saada lisää parkkitilaa. Lähellä olevan Paloheinän ulkoilumajan valtavat parkkialueet ovat suurimman osan aikaa vajaakäytössä; sitäpaitsi jo nyt, ennen Jokeri-linjan liikennöinnin aloittamista Paloheinään pääsee hyvin bussilla. Onkin tulkittava, että suurin osa golfinpelaajista on nähtävästi niin heikkoja, etteivät he nähtävästi jaksa kantaa omin voimin bägejään paria sataa metriä. Tästä on todisteena villi pysäköinti golfkentän viereiselle hietikolle ja nurmikolle. Ja nähtävästi väärinpysäköintiin on nyt sitten lautakunta alistunut normina.

keskiviikkona, marraskuuta 24, 2010

Kuusmiehentien uusi linjaus

Kaupunkisuunnittelulautakunnassa tällä viikolla:

Kuusmiehentiellä varaudutaan Jokeri 2:n perustamiseen
Jokeri 2 on Vuosaaresta Malmin kautta Myyrmäkeen kulkeva joukkoliikenteen runkolinja, jota on tarkoitus alkaa liikennöidä busseilla vuonna 2014. Liikennöinnin aloittaminen edellyttää uusia liikennejärjestelyjä Kuusmiehentiellä ja Kuusmiehenkaaren länsipäässä. Kadun nykyinen rakenne ei kestä Jokeri 2 linja-autojen tuomaa raskaan liikenteen lisäystä. Asemakaavanmuutos mahdollistaa erillisen Jokeri 2 -linjaa palvelevan noin 1,1 km:n pituisen joukkoliikennekadun rakentamisen Kuusmiehentien pohjoisreunaan. Näsinojan uoma ja Kuusmiehentien suuntainen virkistysreitti siirtyvät hiukanpohjoisemmaksi ja säilyvät osana Paloheinän virkistysaluetta. Jokamiesgolfkentän pysäköintialue laajenee.

Lisätiedot: maisema-arkkitehti Raisa Kiljunen-Siirola, p. 310 37209 ja insinööri Markus Ahtiainen, p. 310 37088

keskiviikkona, marraskuuta 10, 2010

Riston lenkki: Keskuspuisto

Näyttelijä Risto Kaskilahti on käynyt juoksemassa eri puolilla Suomea, myös Keskuspuistossa, aloittaen Olympiastadionilta. Otsikkoa klikkaamalla saa vinkkejä lenkeiksi, ja Riston luonnehdinnat reiteistä.